Diàlegs amb el bosc

Aquesta és una proposta gratuïta del projecte “Tornar a Casa”, una matinal de diumenge per practicar la meditació en moviment a la Natura mentres també aprenem a identificar com aquesta ment farcida de pensaments i emocions condiciona la nostra experiència.

Pròxims esdeveniments

De moment no hi ha esdeveniments

Diàlegs amb el bosc, amb tu mateix/a.

Principalment practicarem la meditació en moviment al bosc, a l’espai de les Barraques fent tasques que ajuden a endreçar l’espai cada vegada més semblant a un Temple natural, gràcies a totes les mans silencioses que en tenen cura de forma altruista i voluntària.

Entremig de la meditació en moviment farem petites parades on la conversa i diàleg ens conduirà a entendre gràcies al què estem fent, com funciona aquesta ment i com junt amb les emocions, interfereixen i fan de filtre a la mirada natural que hem deixat de percebre; la mirada innocent de l’infant que no afegeix ni vol treure res del que veu i viu.

Seran petites píndoles del que la Psicologia Conscient pot fer per tu.

Anirem dins el bosc de Casasaies, seu del projecte Irehom i on tenim l’espai de les vuit barraques de vinya recuperades.

Estarem tot el matí al bosc, mentres anem fent aquesta meditació en moviment que té la intenció de practicar aquesta atenció plena en allò que realitzarem, endreçar de forma tranquil·la i ben calmada l’espai de bosc sense esforç, no és la finalitat fer, sinó com ho fem.

Estar presents i conscients és la finalitat d’aquesta mirada de la Psicologia Conscient que et proposo, i amb aquests simples exercicis i les instruccions que et proposaré, t’enduràs una experiència que podràs aplicar en la mesura que decideixis al teu viure.

Veuràs gràficament com la feina feta des d’aquesta mirada que faràs i farem conjuntament, reverteix directament amb tu

Quan deixem el bosc endreçat, apareix el que ja hi havia, la Bellesa natural, que estava com oculta als nostres ulls perquè el “caos” i la deixadesa no ho deixava veure ni contemplar.

Cada vegada que endrecem una mica de bosc, ens estem endreçant per dins també i el més bonic, que amb l’aportació que cadascú va fent, estem literalment ajudant a aflorar el Temple natural que cada bosc és.

  • Persones a partir d’11-12 anys que vulguin practicar la meditació en moviment.
  • Persones que no tinguin dificultat per caminar pel bosc i pujar petits marges. Cal desplaçar-se uns deu minuts caminant per uns senders ben bonics fins arribar a la zona de les barraques.
  • És una activitat que majoritàriament la farem en silenci, bo tenir-ho en compte.
  • Roba i calçat còmode per anar pel bosc
  • Barret pel sol si creus que el necessites
  • Aigua per veure
  • Alguna cosa per picar durant matí com algun fruit sec o fruita
  • Menjar per dinar si et quedes

Apunta’t a l’enllaç de l’esdeveniment per reservar la teva plaça, allà acabaràs de trobar la informació necessària.

És una activitat gratuïta, tot i que si sents de fer alguna aportació del nivell que sigui, benvinguda! Ajudaràs que el projecte de les Barraques i Irehom segueixi avançant cap a aquest present cada vegada més ple de projectes que inspiren una mirada més respectuosa i conscient entre les persones i el món que ens acull.

Malauradament, aquesta proposta no és l’adequada per persones amb mobilitat reduïda i/o que tinguin dificultats per desplaçar-se o caminar pel bosc i amb terrenys poc regulars i/o que tinguin problemes per ajupir-se o aixecar-se des del terra.

Recorda que és una activitat que majoritàriament es fa en silenci.

No dubtis a demanar qualsevol aclariment necessari. Gràcies!

Moments...

Moments...

Què n’han dit?