Propostes terapèutiques a la Natura i les Barraques

Play Video

Aquí trobaràs una sèrie de propostes terapèutiques a la Natura perquè puguis triar la que més et ressona per poder fer una recerca interior.  A un lloc idíl·lic, al bosc i les Barraques recuperades, el millor escenari per aquest treball d’autoconeixement conscient. 

És des d’aquest Amor que hi ha en cadascú que anirem fent el camí que et proposaré perquè puguis adonar-te de la causa del teu patiment o insatisfacció a la teva vida i, com retornar a un estat d’equilibri molt més natural en l’Ésser Humà.

Des de la simplicitat i la claredat, ajudat per simples exercicis, podràs anar practicant i trobant el sentit al què et passa, que és quan canvien realment les coses.

Benvinguda i benvingut si et ressona qualsevol de les propostes!!

Tipologies d'esdeveniments

Diàlegs amb el bosc​

Un dia a la natura i les Barraques. Caminades terapèutiques

Tres dies d’autoconeixament a les Barraques amb acompanyament

Estades lliures de tres dies, sense acompanyament

Set dies a les Barraques

Pròxims esdeveniments

De moment no hi ha esdeveniments

Quin és el sentit?

La intenció en totes les propostes és que puguis experimentar i viure de forma simple, clara i directa que vol dir estar fora del caparrot o casco, com anomenem la ment plena de pensaments, des d’un entorn molt especial, i simbòlic, el bosc i les Barraques.

Saber, i aprendre, diferents exercicis que podràs endur-te cap a casa per seguir practicant i fent més clara cada dia la mirada davant del món que et toca viure sense que les emocions i els pensaments interfereixin.

De què es tracta?
​

En totes les modalitats, una matinal amb Diàlegs amb el Bosc que és gratuïta, o la més llarga de set dies, practicarem, farem propostes,  dinàmiques senzilles, conversarem, caminarem, farem parades per contemplar en silenci el que es mou per dins i per fora nostre.

Com més durada té l’activitat, més podràs aprofundir i aprendre eines mentres les anem practicant i fent nostres.

Perquè quan tornis a casa puguis seguir fent-ho i començar a transformar la vida que fins ara vivies d’una manera que no et beneficiava massa segurament.

Què t’aportarà?

Darrere totes les propostes, el que t’enduràs sobretot seran eines i formes diferents de mirar i gestionar les coses des d’una visió simple, clara i directa.

Aprendràs què vol dir realment estimar-se i estimar, des de l’únic Amor que podem compartir i que es mostra a mesura que anem deixant d’identificar-nos amb els pensaments, la ment i el cos.

Aquest Amor és el que neix de cadascú sense cap necessitat externa, i, el que t’anirà acompanyant a viure cada vegada més, la Vida des de la pau, el goig i la llibertat, les bases d’aquest Amor que parlem aquí. 

La psicologia conscient és una mirada per entendre com el nostre passat condiciona el nostre present i des d’aquí, el futur que ens trobarem.
Posant Consciència des d’aquesta Presència del que ens està condicionant fa que es pugui començar a viure un present molt més lliure i sembrar un futur com cadascú decideixi.

Preguntes freqüents:

La ment s’activa amb cada estímul que hi pugui haver al voltant. Com que estem constantment rodejats d’estímuls de totes classes, per supervivència, ens anem immunitzant. Deixem de veure-ho, però passa igualment, i ens afecta sense ser-ne conscients.
Com aquella ràdio que tenim posada per casa mentres anem fent altres coses, arriba un moment que deixem de sentir-la fins que no s’hi posa altra vegada atenció.

Al bosc el tenim com incorporat dins, forma part de nosaltres, hem conviscut des de les cavernes en contacte directe amb la natura i només és aquest darrer segle i mig que ens n’hem separat cada vegada més. Seria com estar a casa de fet pel nostre inconscient.

Al bosc no hi ha distraccions que estimulin o facin activar massa la nostra ment. La natura és el mirall perfecte per poder-nos adonar realment d’aquest caparrot i emocions que van soles la majoria de temps.

La calma del mateix bosc va fent que ens anem desconnectant de l’activació mental i emocional i podem adonar-nos com va aflorant des de dins també una calma i tranquil·litat que segurament feia molt temps que no sentíem o sabíem.

I és simple aprendre com viureho. Des de la Psicologia Conscient pots aprendre eines que t’acompanyaran a aconseguir-ho si t’hi poses.

Perquè proporcionen un espai únic per recollir-se enmig de la mateixa natura com sempre s’havia fet però amb altres intencions. Totes condicionades des de la simplicitat i la confortabilitat permeten sentir-se com a casa tots fent el recés amb el temps que sigui.

Són unes construccions de pedra seca feta pels anteriors vinyaters de fa un segle i mig per guardar les eines o aixoplugar-se de la pluja. Ara són com cel·les, com ermites individuals rodejades de bosc i metres i metres de murs de pedra seca que modelen de feixes la muntanya abans plenes de vinya i ara plena de pins roures, alzines, marfulls, corners, farigoles…

Al voltant d’aquestes construccions és on hem anat fent les trobades de “Diàlegs amb el Bosc”, meditacions en moviment per practicar l’atenció plena mentres anem endreçant l’exterior, el bosc i les barraques per passejar i contemplar-ne la bellesa.

Com hi hem arribat? 

Hem estat recuperant vuit Barraques de vinya durant aquests darrers cinc anys posant la màxima atenció en fer el mínim impacte i el màxim benefici perquè puguin acollir persones per fer-hi recessos. Cada Barraca una persona. 
Hem primat el minimalisme i la confortabilitat per davant de tot. Amb una porta partida per poder deixar oberta la part de dalt si es vol, per sentir-se resguardat dins, però connectat a fora. 

On són? 

Totes estan en una zona del bosc de Casasaies, la Vall d’Artigues, que hem estat endreçant i cuidant els darrers anys gràcies a voluntariat que participa en les trobades de Diàlegs amb el Bosc. Totes ells són diferents i cadascuna és un espai únic i particular, a prop unes de les altres, fa que es pugui trobar la solitud necessària i a la vegada sentir que no estàs sol ni sola, només una cortina d’arbres i arbusts separen sovint una de les altres.