“Un camí per aprendre a viure des del cor”. Juliol. Retir al bosc i les Barraques.

21, 22 i 23 de juliol

 

El preu de tot el recés és de 320€.

 

Per fer la reserva, cal abonar 50€. El restant, a l’inici del recés.

Últim dia per apuntar-se, tres dies abans de començar el retir.

Gràcies!

 

50,00

“Desconnectar per connectar-se a un mateix/a, viure des del cor.”

Recés al bosc i les barraques. (Consciència aplicada a la psicologia per conèixer’t des de l’autenticitat que ets, de forma simple i clara)

21, 22 i 23 de juliol

Consciència aplicada a la psicologia per conèixer’t des de l’autenticitat que ets de forma simple i clara)

Aquest recés o retir, vol oferir-te que puguis passar un cap de setmana dins el bosc, ben cuida’t i, des de la simplicitat, poder entendre que, l’origen del nostre patiment es quan ens quedem enganxats al cap, al caparrot. Ens identifiquem amb el que hi ha, pensaments que engeguen emocions i fan que finalment el cos es queixi.

Com més ràpid anem a les nostres vides, més necessari es fa parar per poder-nos retrobar una mica amb nosaltres.

Ni bo ni dolent, el món que estem vivint és el que ens toca viure però, de quina manera el volem viure, depèn exclusivament de cadascú? Sí o no?
T’ofereixo un mapa, un mètode simple per aprendre a viure més des del cor durant un cap de setmana immersiu.

Aprendrem maneres senzilles d’anar transformant com vivim les emocions i els pensaments, que deixin més benefici per tots i els que ens envolten, amb el mínim d’impacte. Un aprendre a viure des del cor de forma simple i amable.

A un lloc que ha estat cuidat per persones voluntàries des de fa més de sis anys. Hem anat endreçant aquest bosc amb essència de jardí, on hi ha les barraques de vinya recuperades.

Un espai únic que ens permetrà abaixar les revolucions que portem de casa, per anar trobant aquesta calma interna tan preuada per tots i totes enmig de la natura.

Parlarem de coses que a tots i totes ens ocorren: perquè estem vivint i patint més que no gaudint la vida; del que vol dir abraçar o sobre-abraçar; el perquè quan ens emocionem ens quedem sense saber què dir o dient massa; el fet de saber descobrir el sentit del perquè els pensaments no s’aturen i la veu que parla
I tot el que compartint entre tots aparegui i en vulguem parlar, sempre per créixer, per omplir-nos de bones coses.

Aprendrem simplement a assaborir les coses tal com són, sense necessitat de canviar ni posar-hi res, aquí hi ha una de les grandeses d’aquesta vida, retornar a l’essència que vam ser sense ser-ne conscients, amb l’autenticitat, la innocència, l’espontaneïtat i la creativitat ben presents.

Sí, viure des del cor. Com aquell infant que érem fins fa poc a través de la programació inconscient, ara deixa pas a aquesta persona adulta, més conscient dels fils que fins ara, dirigien la seva vida silenciosament.

Benvingut i benvinguda si et ressona!

Oriol

Psicòleg clínic,
 des de la Psicologia i la Consciència.
646 138 029

info@tornaracasa.com
Blog: www.tornaracasa.com/blog

Recursos per aprofundir més en el que t’ofereixo:

T’imagines una vida sense emocions negatives?

La pantalla mental filtra el present.

Un cop feta la reserva, rebràs la informació detallada de com preparar-te pel dia del recés, com arribar i què fer mentrestant.

Detalls de l’esdeveniment

Data d’inici: 21/07/2023

Data finalització: 23/07/2023

Hora d’inici: 16:00 CET

Hora finalització: 17:00 CET

Lloc: Vall d'Artigues

Coordinates: 41°40'11.5"N 1°48'29.7"E

Indicacions: https://goo.gl/maps/ZpyPZa6pn7WLqgeCA

Telèfon: +34 646 13 80 29

Email: info@tornaracasa.com

Que aprenguis de la forma més simple, clara i directa què vol dir estar dins el caparrot que és l’espai on l’ego actua i es desenvolupa, i que vol dir estar observant el present amb els cinc sentits. Mentrestant també podem observar com emocions i pensaments estan per allà volent intervenir.

Aprendre que l’ego és la part externa d’aquesta personalitat que va gestar-se i desenvolupar-se dels dotze cap avall i que inconscientment condiciona, la forma que ens relacionem amb el món, cercant o fugint de l’amor. 

Quan aprenem a identificar quan actua l’ego, podem anar connectant amb aquest observador conscient que està observant tot el que li passa sense deixar-se endur pel que li passa.
Des d'aquí, és quan podem començar a viure realment a través d'aquest cor ja conscient de la seva inconsciència.

Aprendre sobretot una forma diferent de veure i atendre les coses, a través de responsabilitzar-nos primer de nosaltres i de tot d’allò que cal posar atenció perquè simplement no ens deixa viure més en pau, no ens deixa gaudir del present, o sentim que no som massa lliures perquè estem presos/es de tot un reguitzell de coses.
Primer cal ordenar la nostra “Casa” per aprendre a posar els límits al desordre extern.

Farem cercles de compartir, veient que simplement cadascú té un all o una ceba, però tots i totes, estem vivint el millor que podem la vida que tenim gràcies el que aquell infant va aprendre dels 12 en avall.

Farem simples dinàmiques, ben senzilles com meditacions en moviment, per anar aprenent a domar aquesta ment que està farcida de pensaments i emocions.

Farem àpats en silenci, per recordar els gustos que passen desapercebuts quan estem parlant o pensant.

Per descansar i dormir, tindrem espais individuals de silenci i recolliment a les Barraques i tendes Glamping. Cadascú portarà un walkie-talkie per estar ben connectats si calgués.

Ens compartirem a espais del bosc que són vertaders jardins naturals que han estat cuidats per persones com tu des de fa més de set anys.

 • Persones que tot i saber que els passa perquè han fet un treball intern, no acaben de tenir les eines necessàries per canviar-ho.
 • Persones que no troben sentit al viure o estan desorientades amb tot el que ens està passant al voltant.
 • Persones que tinguin ganes de trobar respostes simples d’entendre i practicar, a través de la psicologia i la consciència, d’aquells espais que tots i totes vivim, i no sabem sovint com gestionar, relacionats amb els pensaments i la ment, les emocions i el cos que conformen la personalitat, ego.
 • Persones adultes de més de divuit anys, tot i que farem recessos sols per adolescents (demana informació!).
 • Encara que pots venir amb la parella, cadascú ocuparà individualment una Barraca o una de les dues tendes Glamping. Amb la resta del grup anirem fent les propostes que et proporcionaré.
 • Aquest serà sense fills i filles per ser una proposta individual d’interiorització i coneixement personal.

 • Malauradament, aquesta proposta no és l’adequada per persones amb mobilitat reduïda i/o que tinguin dificultats per desplaçar-se o caminar pel bosc i per terrenys poc regulars, i/o que tinguin problemes per ajupir-se o aixecar-se des del terra (Barraques, tendes iglú i espai on menjarem).
 • Tampoc aquesta proposta és adequada per persones que no puguin sostenir-se emocionalment o mentalment a si mateixes pel seu moment i/o procés terapèutic.

 • Primer de tot, fes la teva reserva de plaça a través del botó al començament d'aquesta pàgina.
 • Un cop apuntat/da, cercarem el moment per fer-nos una videotrucada curta per conèixer-ns i saber una mica de tu relacionat amb el recés.
 • Quan t'hauràs apuntat veuràs la confirmació de la teva reserva, i també, has de rebre un mail amb dos enllaços a dos documents. Un amb informació pel recés i un altre document d'auto responsabilitat.
 • També en el mateix mail que rebràs quan t'hagis apuntat, hi haurà l'enllaç a tres documents de com arribar a Irehom (lloc on hi ha el projecte TornarACasa) venint de tres llocs.
 • Important: Si uns dies abans no arribéssim a emplenar el mínim de 7 places, malauradament hauríem d'anul·lar el recés. Se't tornarien els 50€ o si tu ho decideixes, podries apuntar-te pel següent.
  Gràcies per la teva comprenció, hi ha molta feina darrere per organitzar-ho!!

 • Una setmana o dues després, qui ho vulgui, podrem fer una videotrucada curta per acabar de parlar de tot el viscut i ajudar, si cal, a anar integrant el que s’hi va viure.

Aquesta podrà canviar segons el que s’esdevingui i decidim entre tots i totes. És una mica el mapa, el que hi passarà a dins, fins que no ho visquem no ho sabrem!

 • divendres, trobada tarda a les 16h a Casasaies, Irehom, entre Manresa i Montserrat
  • rotllana benvinguda, presentació persones i explicació coses pràctiques
  • repartiment de Barraques i reconeixement entorn, comencem pràctica presència
  • rotllana presentació i introducció del recés
  • sopar
 • dissabte 
  • ens llevarem per veure sortir el sol
  • esmorzarem
  • matinal al bosc, meditació en moviment i rodes de compartir
  • dinar i descans llarg
  • tarda, caminada curta conjunta, silenci i cercle de compartir
  • sopar
 • diumenge 
  • ens llevarem per veure sortir el sol
  • esmorzar
  • matinal al bosc, meditació en moviment, rodes de compartir, caminada (veurem)
  • cercle de tancament i dinar
  • recollida espais i Barraques

 • Entrada: divendres a les 4 de la tarda a Casasaies, Irehom. Començarem puntuals.
 • Sortida: diumenge cap allà les 5-6 de la tarda

 • 320€ que inclou acompanyament o sense acompanyament (tindràs el menjar a les hores i lloc estipulat per la resta de grup amb acompanyament):
  • ús de l’espai i una Barraca individual o tenda/iglú per cadascú, amb vàter sec individual autogestionat
  • l’acompanyament grupal de l’Oriol en l’estada o no, tu decideixes
  • tots els àpats des de divendres a la tarda fins diumenge al dinar
  • l’aportació pel projecte Irehom per amortitzar l’energia destinada per la recuperació de les construccions, i perquè puguis seguir avançant amb aquest i altres projectes
 • Mètode: per fer la reserva farem la paga i senyal a través del botó superior i la resta ho portarem en efectiu el primer dia del recés.

Serà una cuina artesanal, vegeteriana, on el menjar serà ecològic i de comerç de proximitat sempre que es pugui.

Avisa'ns si tens alguna intolerància important amb algun producte.

 

 • Podré dutxar-me? Dins del bosc encara no, però ben a tocar on fem els àpats hi ha les dutxes
 • Puc fer el recés sense acompanyament? També pots reservar recés sense acompanyament, si només vols ocupar l’espai per estar amb tu i la natura solament des del silenci i el recolliment (tindràs la Barraca a la teva disposició i els àpats disponibles al lloc i hora destinada).
 • Hi ha cobertura de mòbil? Per sort no, però si necessites que et puguin localitzar, hi haurà un telèfon on trucar en cas d'urgència.