Recés al bosc i les Barraques per aprendre a mirar-nos més amorosament.

Tres dies de recés al bosc i les barraques.

El preu de tot el recés és de 350€ amb acompanyament i 300€ sense acompanyament. 

Per fer la reserva cal pagar 100€. La resta ho farem el primer dia del recés.

100,00

Disponibilitat: 8 en estoc

23, 24 i 25 d’abril recés al bosc i les barraques. (Consciència aplicada a la psicologia per conèixer-te millor i sense necessitat d’entrar a cap drama)


Recés al bosc i les barraques, amb acompanyament
i propostes simples que t’aportaran una “caixa” plena d’eines perquè puguis aplicar-les al teu dia dia quan acabis l’estada.

També pots reservar recés sense acompanyament, si només vols ocupar l’espai per estar amb tu i la natura solament des del silenci i el recolliment (tindràs la Barraca a la teva disposició i els àpats disponibles al lloc i hora destinada).

Què farem:

Un grup de vuit persones, dins el bosc, compartint propostes simples per anar aprenent el més essencial que vull mostrar-te durant l’estada junts i juntes. Un viatge cap a Casa.
En el fons, farem un viatge durant dos dies ben llargs. Aprendrem de forma simple, com la ment, els pensaments i les emocions que la segueixen, tenyeixen literalment la nostra vivència davant tot allò que fem a la vida, amb la insatisfacció i frustració molt sovint com a resultat.

Principalment, el que vull que t’enduguis tornant, és l’experiència de poder entendre que vol dir viure al present i el perquè no hi podem viure encara.

No estar vivint des del present és la font del patiment o insatisfacció a la vida. És el rerefons que hi ha en cada història de dolor, estem completament identificats amb la ment i tots els pensaments i encara més les emocions, tenyeixen el tel transparent de la ment particular, ens allunya de viure el present.
Quan acabis el recés, tindràs més eines per utilitzar, podràs adonar-te quan no estàs al present i perquè! Simple, ja veuràs! Simplement això pot ser la llavor de molts, molts canvis.

Practicarem el com ser observador/a d’aquesta ment, emoció i cos que ens fa humans, des d’aquest Ésser que som. Amb eines per aprendre de forma senzilla a domar la ment, entrenant-la, entrenar la ment. I tot això ho farem al millor lloc que tenim, al bosc endreçat i cuidat per persones en silenci perquè puguis viure’n la bellesa.

La proposta de “Tornar a Casa”, nom del projecte, és ben senzilla, fer una estada dins el bosc, en la que anirem conversant i fent silencis; realitzant propostes simples que ens ajudaran a veure i experimentar l’Amor, que aflora en un mateix i mateixa quan deixem d’identificar-nos amb la ment, els pensaments i les emocions que les segueixen.

Al recés al bosc i les barraques, aprendrem sense necessitat de creure res, ni discursos teòrics, sinó des del sentit comú i la simplicitat, les arrels d’aquest patiment que és un dolor d’un passat que no hem sabut com gestionar perquè sovint ni en sabem l’origen i que acaba molts cops en patiment, amb més o menys intensitat; quan no s’atén, l’apatia amb la vida n’és un símptoma ben evident, o també la “malaltia“, en casos més extrems.

El patiment és simplement la identificació que tenim amb els pensaments, emocions i el dolor físic. I aquesta identificació és la que ens separa d’aquesta Essència que hi ha en nosaltres.

“Tornar a Casa” és una proposta terapèutica de recés al bosc i les barraques des de la psicologia conscient, on t’enduràs tot allò que necessites per començar el canvi, el més bàsic que necessites per transformar la teva vida en tu i des de tu, i ningú més.

De fet, només et calen unes eines bàsiques per començar per tu i després els altres, el camí més directe. Aquestes eines, neixen del sentit comú, el respecte, la coherència i el saber posar límits, des de la presència conscient.

Tot això ho fem dins el bosc i practicant una meditació en moviment que ens ajuda a aprendre a domar de mica en mica aquesta ment que no para i les emocions que ens immobilitzen la consciència.

I cada vespre et podràs recollir dins una barraca de vinya recuperada i recondicionada perquè el confort i la simplicitat t’acompanyin durant tota l’estada. Dins una construcció de pedra seca amb una porta que està partida en dos per deixar part de dalt oberta mentrestant dormim i estem connectats al mateix bosc. I al voltant teu, no gaire lluny, tots els altres membres del grup. Una experiència molt maca, ja veuràs després que durant tot el dia hàgim anat fent exercicis perquè la calma dins teu t’acompanyi també tota la nit,

Aquest entorn privilegiat et permetrà recollir-te i, amb les eines que t’oferiré, aprendre una altra manera de mirar les coses de manera simple, clara, directe i plena de sentit, perquè quan tornis de l’estada puguis seguir practicant i avançant, tenint clar on cal afinar i posar atenció sabent que les coses aniran canviant simplement perquè t’hi poses, sabràs que sembrar a partir d’ara.

Tot plegat t’anirà acostant, sense necessitat de fer massa, cada vegada més a la teva Essència, amb la Pau, el Goig i la Llibertat, és a dir, l’Amor que resideix en tu, des de sempre, i més present cada dia. Des de tu, als altres.

A qui va dirigit aquesta proposta:

Persones adultes de més de divuit anys, tot i que farem recessos sols per adolescents.

 • Aquest serà sense fills i filles per ser una proposta individual d’interiorització i coneixement personal.
 • Persones que tinguin ganes de trobar respostes simples d’entendre i practicar, a través de la psicologia conscient d’aquells espais que tot i totes tenim i no sabem sovint com gestionar, relacionats amb els pensaments i la ment, les emocions i el cos que conformen la personalitat, ego. El que ens fa humans/es.
 • Encara que es pot venir amb la parella, cadascú ocuparà individualment una Barraca. Amb la resta del grup anirem fent les propostes que et proporcionaré.

Estructura orientativa de la proposta del recés al bosc i les barraques:

Aquesta podrà canviar segons el que s’esdevingui i decidim entre tots i totes. És una mica el mapa, el que hi passarà a dins, fins que no ho visquem no ho sabrem!

 • divendres 23, trobada tarda a les 16h a Casasaies, Irehom, entre Manresa i Montserrat
  • rotllana benvinguda, presentació persones i explicació coses pràctiques
  • repartiment de Barraques i reconeixement entorn, comencem pràctica presència
  • rotllana presentació i introducció del recés
  • sopar
 • dissabte 24
  • ens llevarem per veure sortir el sol
  • esmorzar
  • matinal al bosc, meditació en moviment i rodes de compartir
  • dinar i descans llarg
  • tarda, caminada conjunta, silenci i cercle de compartir
  • sopar
 • diumenge 25
  • ens llevarem per veure sortir el sol
  • esmorzar
  • matinal al bosc, meditació en moviment, rodes de compartir, caminada
  • cercle de tancament i dinar
  • recollida espais i Barraques

Horaris entrada i sortida:

 • Entrada: divendres 23 a les 4 de la tarda a Casasaies, Irehom. Començarem puntuals.
 • Sortida: diumenge 25 cap allà les 5-6 de la tarda

Preu del recés al bosc i les barraques:

 • 350€ que inclou (amb acompanyament) o 300€ (sense acompanyament, ús de Barraca i zona bosc. A les hores de menjar, anar a on el servirem, demana si hi ha plaça).
  • ús de l’espai i una Barraca individual per cadascú, amb vàter sec individual autogestionat
  • l’acompanyament grupal de l’Oriol en l’estada o no, tu decideixes
  • tots els àpats des de dimecres tarda fins divendres dinar amb la Judit com a cuinera
  • l’aportació pel projecte Irehom perquè pugui seguir avançant
 • Mètode: per fer la reserva pagarem la meitat del total a través del botó superior per fer la reserva i la resta el primer dia del recés

Cuina:

Serà una cuina artesanal, on el menjar serà ecològic i de comerç de proximitat sempre que es pugui.

Et deixo la presentació de la Judith López perquè la coneguis millor.

“Bones! Sóc la Judith, apassionada de la cuina saludable i alimentació conscient.

Autodidacta a través de l’experimentació durant anys. I també sent alumne de grans mestres, que m’han ofert els seus coneixements a través de cursos, conferències… Moltes gràcies a totes i tots!

M’encanta experimentar amb els aliments per crear plats nutritius, naturals i ben gustosos.

Salut i bons aliments.

Aquí tens tot l’essencial, si vols reservar plaça només has de clicar el botó de reservar, recorda, paguem la meitat per endavant i la següent el primer dia de recés.

Desitjo que t’engresqui la proposta del recés al bosc i les barraques i vegis com una bona inversió per tu l’energia que hi aportaràs!

Seguim i fins ara!!

Oriol
Psicòleg clínic,
des de la“psicologia conscient”

646 138 029

info@tornaracasa.com
Blog: www.orioltarragocosta.com

Un cop feta la reserva, rebràs la informació detallada de com preparar-te pel dia del recés.

Info pràctica Barraques

Barraques recuperades:

barraca de vinya al bosc

Cadascuna està en un lloc especial i cada Barraca té personalitat pròpia, ja que totes són diferents. Seran d’ús individual i amb un vàter sec també per ús unipersonal. Totes estan a una zona de bosc concreta i no hi ha més de cent metres entre cadascuna, menys una que està a dos-cents metres. Per tant, tot i la solitud et podràs sentir protegit/da i acompanyat/da pel grup.

Avísos importants

Malauradament, aquesta proposta no és l’adequada per persones amb mobilitat reduïda i/o que tinguin dificultats per desplaçar-se o caminar pel bosc i per terrenys poc regulars, i/o que tinguin problemes per ajupir-se o aixecar-se des del terra (Barraques i espai on menjarem).

Tampoc aquesta proposta és adequada per persones que no puguin sostenir-se emocionalment o mentalment a si mateixes pel seu moment i/o procés terapèutic.

IMPORTANT: És quan hauràs fet el primer pagament que tindràs reservada la plaça

NOTA: un cop t’apuntis t’enviaré un document amb coses més concretes, com arribar a Casasaies, què portar, què se’t donarà, tasques a fer, com condicionar el teu espai i dur les coses, recomanacions, pagaments…

Aquest recés és una part del treball professional que faig com a psicòleg clínic, d’acompanyament terapèutic, des de la psicologia conscient a persones, utilitzant els espais de l’Associació sense ànim de lucre Irehom.

Així i tot, no dubtis a demanar qualsevol aclariment necessari o alguna cosa que no se m’hagi acudit o si no he pogut ser suficientment clar amb el que t’he explicat. Gràcies!

Detalls de l’esdeveniment

Data d’inici: 23/04/2021

Data finalització: 25/04/2021

Hora d’inici: 16:00 CEST

Hora finalització: 17:00 CEST

Lloc: Vall d'Artigues

Coordinates: 41°40'11.5"N 1°48'29.7"E

Indicacions: https://goo.gl/maps/ZpyPZa6pn7WLqgeCA

Telèfon: +34 646 13 80 29

Email: info@tornaracasa.com